Historien om
Schlätta burgers
Vad får en om en sätter ihop en godismakare, bygglärare, musikalartist och konditor? Det är kanske inte helt självklart vi har ändå kvittot på att det är en redigt bra kombo om en vill starta en food truck.
Schlätta burgers startades hemma i köket på Stora Backgården i Öm där Peter och Lillsan Ljung bor. Tesammans med sonen Arvid Ljung och hans sambo Lina Persson smiddes planera om en food truck med lokala råvaror som sulle rulla runt i Skarabôrg för att servera smarriga burgare till glaa Västgötar.
I april 2022 var det premiär med råge på Koutställningen “Avelskon i Väst” på Naturbruksskolan Uddetorp och vi fick verkligen känna färg direkt. Över 300 hungriga bönder med familjer stod tålmodigt i kö och svetten lackade. Vi hade otroligt skôj och det verkade gå hem för sen har det bara rullat på, bokstavligt talat!
Två år senare har Schlätta burgers-familjen utökats med både fler anställda och en “burgerbike”. Vad framtiden har att utvisa det lämnar vi osagt men planer smids och vi är taggade te tära!
Lite kôrt om vi kômpis bôrje
Vår kômpis Bôrje stöter vi på titt som tätt, oavsett om vi är mitt i city eller ute på åkern vid ett traktorsrace. Han påminner oss om att alla är välkomna te lucka, men det gynnar om en gillar burgare.
"En får va gla att en ä som en ä och att en inte blev som en sulle" - Bôrje